Jint voor Jeugd: Dit is onze organisatie die jeugdhulp biedt. We zijn gevestigd in Grou en staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 94113432.
Klant: Dit bent u – de persoon, ouder, verzorger of organisatie die contact met ons opneemt en onze hulp inschakelt. U gaat een overeenkomst met ons aan voor de begeleiding of behandeling van een kind, jongere of uw gezin.
Overeenkomst: Dit is het contract dat we samen aangaan. Hierin staat beschreven welke diensten wij voor u gaan uitvoeren en onder welke voorwaarden dit gebeurt.
Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle contacten, offertes en opdrachten die we van u ontvangen. Ze gelden vanaf het moment dat u contact met ons opneemt, tenzij we samen schriftelijk andere afspraken hebben gemaakt.
Mocht u eigen voorwaarden hebben, dan gelden deze niet automatisch. We moeten daar eerst schriftelijk mee akkoord gaan voordat ze van kracht worden.
Door een afspraak met ons te maken, onze diensten te gebruiken of zelfs alleen door contact met ons op te nemen, geeft u aan dat u akkoord gaat met deze voorwaarden. Dit geldt ook voor telefonische afspraken of contact via e-mail.
Wanneer we in deze voorwaarden spreken over ‘klant’, bedoelen we ook familieleden, begeleiders of andere personen die namens u contact met ons opnemen of die samen met u gebruik maken van onze diensten.
Met ‘Jint voor Jeugd’ bedoelen we ook alle medewerkers, hulpverleners en anderen die voor ons werken of in onze opdracht handelen.
Alle prijzen en informatie die wij u geven zijn vrijblijvend. We hoeven ons er niet aan te houden als er duidelijk sprake is van een fout, vergissing of als de informatie verouderd is.
Een afspraak voor begeleiding/ behandeling komt pas definitief tot stand nadat wij deze schriftelijk per e-mail of mondeling per telefoon hebben bevestigd. In deze bevestiging staat precies wat we hebben afgesproken.
Wijzigingen in onze afspraken of aanvullende toezeggingen die later gemaakt worden, gelden alleen wanneer onze directie deze schriftelijk heeft bevestigd. Mondelinge beloftes van medewerkers zijn niet bindend zonder deze schriftelijke bevestiging.
Voordat we beginnen met de begeleiding/ behandeling, mogen we u vragen om zekerheid te geven dat u kunt betalen en dat u zich aan alle afspraken zult houden.
Wanneer het voor een goede uitvoering van de begeleiding/ behandeling nodig is, mogen we andere deskundigen inschakelen passend bij de hulpvraag. De kosten hiervan rekenen we door volgens de prijzen die we u hebben opgegeven. We overleggen hierover met u wanneer dit mogelijk en nodig is.
Tenzij we iets anders hebben afgesproken, kunnen onze prijzen veranderen. Als onze prijzen meer dan 10% stijgen binnen drie maanden na het afsluiten van ons contract, dan mag u het contract opzeggen. Dit geldt niet als:
Ook wanneer we een vaste prijs hebben afgesproken, mogen we deze verhogen als dit noodzakelijk is door nieuwe wetten, loonsverhogingen of andere omstandigheden die we bij het maken van de afspraak niet konden voorzien. In dit geval mag u het contract niet opzeggen.
Bij onze tarieven voor behandeling en begeleiding komen eventuele reiskosten. Ook de tijd die we onderweg zijn, rekenen we mee in de factuur.
Elk jaar passen we onze tarieven aan op basis van de prijsstijgingen zoals die door het Centraal Bureau voor de Statistiek worden gemeten (het Consumenten Index Cijfer).
Over onze diensten hoeft u geen BTW te betalen.
U kunt een afspraak afzeggen, maar dit moet wel uiterlijk 24 uur van tevoren gebeuren. Als u later afzegt, brengen we de volledige kosten van de afspraak in rekening, omdat wij dan de tijd al voor u hebben gereserveerd.
Mocht het voorkomen dat wij verhinderd zijn voor een afspraak, dan plannen we zo snel mogelijk een nieuwe afspraak in. U hoeft hiervoor geen extra kosten te betalen.
Soms kunnen we onze verplichtingen niet nakomen door omstandigheden die buiten onze controle liggen. In dat geval hoeven we onze afspraken tijdelijk niet na te komen.
Voorbeelden van zulke omstandigheden zijn: stakingen, veel zieke medewerkers, brand, overheidsmaatregelen, gemeentelijke besluiten of technische problemen of crisis situaties.
Tijdens zo’n periode kunnen we onze verplichtingen uitstellen. Duurt deze situatie langer dan twee maanden, dan mag zowel u als wij het contract beëindigen zonder dat we elkaar schadevergoeding hoeven te betalen.
Voor werk dat we al hebben uitgevoerd voordat de problemen begonnen, mogen we wel een factuur sturen. U moet deze factuur gewoon betalen.
Wij beloven u dat we ons uiterste best zullen doen. Dit betekent dat we geen garantie kunnen geven voor bepaalde resultaten, maar wel dat al onze medewerkers zich volledig zullen inzetten voor een succesvol begeleiding/ behandeltraject.
Onze therapeuten, behandelaars en hulpverleners gebruiken al hun kennis, ervaring en energie om u en uw kind zo goed mogelijk te helpen. We baseren ons werk op de informatie en materialen die u ons geeft.
Als u niet op tijd of onvolledig de benodigde informatie aan ons doorgeeft, kunnen we het werk uitstellen. De extra kosten die hierdoor ontstaan, rekenen we aan u door.
Ons doel is om u en uw kind sterker en zelfstandiger te maken. U blijft echter altijd zelf volledig verantwoordelijk voor wat er gebeurt tijdens en na de begeleiding, en voor de resultaten die behaald worden.
Begeleiding en behandeling kunnen sterke emoties en reacties oproepen. U bent zelf verantwoordelijk voor hoe u met deze emoties en veranderingen omgaat.
Wij en onze medewerkers zijn niet verantwoordelijk voor fysieke of emotionele veranderingen, symptomen of gevolgen die tijdens of na de begeleiding kunnen ontstaan. U neemt deel aan de begeleiding/ behandeling op eigen risico en bent zelf verantwoordelijk voor uw gezondheid en die van uw kind.
Bij het aangaan van de overeenkomst verklaart u dat u geen gezondheidsproblemen kent die deelname aan de begeleiding/ behandeling onverantwoord zouden maken.
Mocht het toch zo zijn dat wij aansprakelijk zijn voor directe schade, dan betalen we maximaal twee keer het bedrag van de factuur waar het probleem mee te maken heeft. In geen geval betalen we meer dan wat onze verzekeringsmaatschappij uitkeert.
Heeft u een klacht over onze dienstverlening? Dan moet u deze binnen 10 werkdagen na de betreffende afspraak schriftelijk bij ons indienen. Dit doet u via onze klachtprocedure die u op onze website kunt vinden. Beschrijf zo precies mogelijk wat er is gebeurd en waarom u er niet tevreden over bent.
Alle klachten worden behandeld door de klachtencommissie volgens ons officiële klachtenprotocol.
Klachten over facturen moet u ook binnen acht werkdagen na ontvangst van de factuur schriftelijk bij ons indienen.
Na het verstrijken van deze termijnen gaan we ervan uit dat u tevreden bent met onze diensten en akkoord gaat met de factuur. Klachten die te laat binnenkomen, behandelen we mogelijk niet meer.
Het indienen van een klacht betekent niet dat u niet hoeft te betalen. Ook tijdens de behandeling van uw klacht blijft u gewoon betalingsplichtig. Alleen wanneer wij uw klacht gegrond verklaren, vergoeden we de bedragen die direct met de betreffende dienst te maken hebben.
Tenzij we andere afspraken hebben gemaakt, betaalt u direct bij het leveren van de dienst. Dit kan contant of via een bankoverschrijving naar rekeningnummer NLINGB0109248910 op naam van Jint voor Jeugd B.V. De betaling moet binnen de op de factuur vermelde datum plaatsvinden.
Als u niet op tijd, niet volledig of helemaal niet betaalt, mogen we stoppen met het leveren van onze diensten totdat de betaling is ontvangen.
Wanneer we een incassobureau of advocaat moeten inschakelen om onze facturen te innen, dan komen alle kosten hiervan voor uw rekening. De kosten voor buitengerechtelijke incasso bedragen minimaal 15% van het bedrag dat u verschuldigd bent, met een minimum van €250.
Op alle overeenkomsten met ons is Nederlands recht van toepassing.
Op alle afspraken en contracten die wij met u aangaan, geldt het Nederlandse recht.
Mocht er een geschil ontstaan tussen u en ons, dan proberen we dit eerst op te lossen via onze klachtencommissie. Deze wordt uitgevoerd door onze ketenpartner klachtenportaalzorg.
Lukt het niet om via de klachtencommissie tot een oplossing te komen, dan kan de zaak voorgelegd worden aan de rechter in de plaats waar ons bedrijf gevestigd is. Deze rechter is bij uitsluiting bevoegd om kennis te nemen van alle geschillen die te maken hebben met onze overeenkomsten.
U kunt het contract met ons op elk moment opzeggen. Daarvoor geldt een opzegtermijn van één maand voor de eerste dag van de daaropvolgende maand. U moet de opzegging schriftelijk doen en daarbij vermelden waarom u wilt stoppen.
Wanneer u het contract tussentijds opzegt, kunnen wij niet garanderen dat het begeleidingstraject succesvol wordt afgerond. Het is mogelijk dat het beoogde doel dan niet bereikt wordt.
Wij mogen het contract alleen opzeggen wanneer daar gewichtige redenen voor zijn, zoals beschreven in het Burgerlijk Wetboek. Voorbeelden zijn wangedrag, het niet nakomen van afspraken of het niet betalen van facturen.
Het contract eindigt automatisch en direct in de volgende gevallen:
Zowel u als wij zijn verplicht om alle vertrouwelijke informatie geheim te houden die we van elkaar krijgen. Informatie is vertrouwelijk wanneer de andere partij dit heeft aangegeven of wanneer dit logisch is gezien de aard van de informatie.
Voor onze administratie en facturering vragen we u om enkele persoonlijke gegevens, waaronder uw BSN-nummer. Dit unieke nummer zorgt ervoor dat er minder fouten ontstaan bij het uitwisselen van informatie met de gemeente en biedt betere bescherming tegen fraude.
Wij gaan zeer zorgvuldig om met uw persoonlijke gegevens en gebruiken deze uitsluitend voor het opstellen van facturen en de uitvoering van onze diensten. Uw gegevens worden niet aan anderen doorgegeven.
Wanneer een goede uitvoering van de begeleiding dit vereist, hebben wij het recht om bepaalde werkzaamheden uit te laten voeren door andere deskundigen of specialisten.
U beschermt ons tegen eventuele claims of aansprakelijkstellingen van derden die schade lijden in verband met de uitvoering van onze overeenkomst, voor zover deze schade niet aan ons toe te rekenen is.
Wij behouden ons het recht voor om deze algemene voorwaarden te wijzigen of aan te vullen. Wijzigingen kondigen we van tevoren aan. Wanneer u een wijziging niet wilt accepteren, kunt u het contract opzeggen tot de datum waarop de nieuwe voorwaarden van kracht worden.
De meest recente versie van deze voorwaarden geldt altijd, of de versie die gold op het moment dat we onze overeenkomst hebben gesloten.
In situaties waar deze voorwaarden geen duidelijk antwoord op geven, beslist de directie van Jint voor Jeugd.
Alle informatie die u ons geeft, wordt veilig opgeslagen in onze gegevensbestanden. Deze gegevens worden niet aan derden verstrekt, behalve wanneer dit wettelijk verplicht is.